ZWAARDVIS IN SOUVLAKISTIJL MET TZATZIKI

ZWAARDVIS IN MET OREGANO, TOMATENSALADE & TZATZIKI

voor 2 personen
Aan de slag!

Als je houten spiesjes gebruikt, leg ze dan minimaal 20 min. in water om te voorkomen dat ze tijdens het grillen verbranden.

Leg de vis in een kom (niet van metaal) samen met de olijfolie, citroensap en -rasp, oregano knoflook en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.

Schep intussen voor de tzatziki de geraspte komkommer in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Doe in een kom met de rest van de ingrediënten, breng op smaak met zout en peper en meng goed. Zet tot serveren in de koelkast.

Steek de barbecue aan of verhit een grillpan op middelhoog vuur. Haal de vis uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Rijg aan de spiesjes en overgiet met de extra olie.
Gril de spiesjes 2 tot 3 min. aan elke kant, tot je grillstreepjes ziet. Serveer de vis in de warme pitabroodjes, met fijngesneden sla, tomaten en een lepel tzatziki.

Optioneel Je kunt de vis eerder op de dag snijden en alvast de marinade en tzatziki maken. Marineer de zwaardvis pas ongeveer 30 min. vóór het bakken, zodat de vis niet te veel gaart of uitdroogt.

ZWAARDVIS IN SOUVLAKISTIJL MET TZATZIKI
In je voorraad
  • 30 ml extra vergine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • 1 el gedroogde (wilde) oregano
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 el rode wijnazijn
Ingrediënten
  • 350 gr zwaardvis, gefileerd en in blokjes van 4 cm
  • Sap en fijne rasp van 1/2 citroen
  • Warme pitabroodjes
  • Fijngesneden sla, bijv. little gem of romain en gehalveerde kerstomaatjes
  • 1/2 komkommer, zaadlijst verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 1 el fijngehakte dille of munt
Keukengerei
  • Schone theedoek
  • (houten) spiesjes
  • Keukenpapier
  • Kom
  • Barbecue of grillpan
Bron

My Streetfood Kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram