GEKONFIJTE EENDENBOUT MET LINZENSTOOF

voor 2 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de sjalot, bleekselderij en wortel fijn. Verhit een pannetje met 2 el. olijfolie, voeg het sjalotje, bleekselderij, laurierblad, spekblokjes en wortel toe en smoor* zachtjes 5 min. Voeg het hele knoflookteentje toe samen met de takjes tijm en linzen. Voeg water toe aan de linzen totdat ze 1 cm onder staan. Kook zachtjes 15 tot 20 min. Geen gedroogde linzen kunnen vinden? No problem! De ingeblikte variant volstaat ook, let er alleen wel op dat je deze aanzienlijk korter hoeft mee te koken omdat ze al voorgegaard zijn.

Verhit een (anti-aanbak) koekenpan op medium vuur; leg er eventueel een stukje bakpapier in om te voorkomen dat het vel de eendenpootjes plakt aan de pan. Bak de eendenboutjes op de velkant in 5 tot 7 min. knapperig, goudbruin en doe ze daarna in een ovenschaaltje. Zet het vervolgens 10 min. in de oven.

Schep 1 el Dijon moster en 1 el rode wijnazijn in een kommetje met zout en peper. Voeg 3 el. olijfolie toe en klop het tot een dressing.

Giet, indien nodig, het vocht van de linzen af, hak de kervel fijn, voeg toe aan de linzen met de dressing en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de linzen over 2 borden en leg het eendenboutje er bovenop.

* Zachtjes doorkoken zonder de ingredienten te laten verkleuren.

In je voorraad
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 blaadje laurier
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el Dijon mosterd
  • 4 el olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
  • 2 gekonfijte eendenboutjes
  • 3 takjes tijm
  • Handvol spekblokjes
  • Handvol kervel, grof gesneden
  • Stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 300 gr gedroogde puy linzen. Kan je deze niet kan vinden? Gebruik dan de voorgekookte variant uit blik maar let wel op: deze hoef je veel korter te koken omdat ze al voorgegaard zijn.
Keukengerei
  • Oven
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Koekenpan
  • (Steel)pannetje
  • Kom
  • Kleine ovenschaal
  • Optioneel: bakpapier
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram